Συλλογές Γνωμικών

Η Ιστοσελίδα Cognosco Αποτελεί μία βάση δεδομένων με Γνωμικά -Αποφεύγματα -Ρητά και ατάκες παρμένα απο Συλλογές Ιστοσελίδων στο Ίντερνετ.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  θερμά τους παρακάτω Συνδέσμους για την προσφορά τους και για την μεγάλη τους προσπάθεα και συνεργασία μαζί τους.

Γνωμικολογικόν : Πάνω απο 9000 Γνωμικά και Αφορισμοί .To ΓΝΩΜΙΚΟΛΟΓΙΚΟΝ είναι ένας ελληνικός δικτυακός τόπος που περιέχει Γνωμικά· ή όπως, δηλώνει και ο υπότιτλος: «Γνωμικά, Αφορισμούς, Ρητά, Παροιμίες και άλλα».

Pegas Γνωμικά :Μεγάλη Εγκυκλοπέδια Μικρών Κειμένων.Η σελίδα του Ελληνικού Internet που προσφέρει τη μεγαλύτερη συλλογή εκλεκτών γνωμικών, αποφθεγμάτων, ρήσεων, παροιμιών.

Στην Πένα:Αξιόλογη Συλλογή μοναδικών γνωμικών.Καταχωρούνται φράσεις που κρύβουν βαθιά νοήματα σε λίγες μόνο λέξεις.Το υλικό είναι λόγια σύγχρονων μεγάλων σοφών και μορφωμένων επιφανών ανθρώπων που έζησαν κατα τους νεώτερους ιστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

Online Greece:248 φράσεις που έμειναν στην ιστορία.

Επίσης υπάρχουν οριμένα γνωμικά παρμένα απο Forum και ιστοσελίδες απο συνεντέυξεις κάποιων καλλιτεχνών και Δημοσιογράφων στα οποία αναφέρετε η πηγή ,Όπως επίσης Ορισμένες ατάκες.

Όσο αφορά στα γνωμικά και τις συλλογές των ιστοσελίδων (Γνωμικολογικόν - Pegas Γνωμικά) και άλλων χορηγών διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα. Όλες οι αναφορές παραμένουν πνευματική ιδιοκτησία των αντίστοιχων δημιουργών τους. Δεν βεβαιώνουμε οποιαδήποτε αξίωση των πνευματικών δικαιωμάτων για τις μεμονωμένες αναφορές των Γνωμικών.
Και με την αναφορά των συντακτών δεν σημαίνουμε με κάθε τρόπο να υπονοήσουμε την επικύρωση ή την έγκρισή τους περιεχομένου των φράσεων.Εάν για οποιαδήποτε αναφορά ή φράση η συντάκτη παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα που κάποιας ιστοσελίδας ή αντιπροσωπεύετε απο κάποιο φορέα, θα αφαιρεθούν αμέσως.